vrijdag 10 oktober 2014

Start nieuwe lessenreeks in Turnhout

Op zaterdag 29 november van 20:00 uur tot 21:00 uur start Tangoschool 2 Amigos een nieuwe lessenreeks in Turnhout. Deze lessen zullen doorgaan in Studio 118, Graatakker 118 te Turnhout. Na de lessen kan je doordansen tot 24:00 uur.


Er is gratis parking in de omliggende straten en in de ondergrondse parking van het bioscoop complex Utopolis. Wat breng je mee? Een partner uiteraard en een paar schoenen met lederen zool.


Onze lessen zijn laagdrempelig opgevat. Danservaring is niet noodzakelijk. We starten vanuit het niets en zetten ons stap voor stap in beweging. We besteden daarbij veel aandacht aan houding, balans, leiden en volgen. De lessen volgen een vast stramien. Na het in-dansen beginnen we met een korte herhaling van de figuren van vorige sessie. Vervolgens starten we met de opbouw naar een nieuw figuur. We nemen hiervoor rustig de tijd en sturen bij waar nodig. Na de eerste les dans je je eerste Tango.

Tangoschool 2 Amigos is in 2000 opgericht door Stephan Van Brussel en Jeannine Van Campfort. Wekelijks geven wij op dinsdagavond en op zondagmorgen tangolessen in De Djoelen te Oud-Turnhout. Tangoschool 2 Amigos is in die veertien jaar uitgegroeid tot een gezellige vriendengroep met een gemeenschappelijke passie... Tango!

Tangoschool 2 Amigos kiest steeds haar leslocaties met grote zorg uit. Veertien jaar geleden kozen we voor De Djoelen te Oud-Turnhout omdat dit een mooie luchtige zaal met een riante parketvloer is. De zaal moet luchtig zijn om onze leerlingen in alle rust en ontspannen de lessen te laten volgen. Een goede parketvloer is noodzakelijk om je evenwicht onder controle te houden. Te gladde vloeren maken je evenwicht instabiel. Een stroeve vloer daarentegen heeft nefaste gevolgen voor je enkelgewrichten en je knieën. Omdat je als danser(es) veel op één voet draait, pivoteert,  zet je met een te stroeve vloer teveel druk op deze gewrichten. Op termijn zal zich dat zeker wreken...

Deze troeven hebben we in "Studio 118" gevonden. Hoe kan het ook anders. Deze zaal is lang de vaste stek geweest van Christine Goosens. Een mooie luchtige zaal met een riante parketvloer. Waar dansen een lust wordt en zeker geen last...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten