Onze CV

Hoe het allemaal begon...

Tangoschool 2 Amigos is opgericht door ons. Stephan Van Brussel en Jeannine Van Campfort. In het jaar 2000. Op aanraden van Paul Embrechts van de Tango fabriek "El Sur". De tangoschool waar we in september 1998 gestart zijn. Wij moesten daar in de Kempen maar eens een tangoschool oprichten. De brug maken tussen Antwerpen en Eindhoven, zo zegde Paul. Omdat we zelf nog maar een paar jaar, weliswaar zeer intensief, dansten zou Paul de lessen komen geven.

Na enkele reeksen moesten we van Paul zelf de beginners doen. Hij zou dan de gevorderden voor zijn rekening nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Terwijl hij de gevorderde les gaf, gaven wij de beginners les. Tot Paul na enkele reeksen zegde dat hij niet meer kwam. Dat we er klaar voor waren om alle lessen voor ons rekening te nemen. Zelf vonden we het nog een beetje te vroeg maar het is zoals leren zwemmen. Gewoon in het diep springen en zwemmen.

Onze "lange termijn" lesgevers...

Natuurlijk gingen, en gaan we nog steeds, wekelijks naar de les. Nog enkele jaren bij Paul in Antwerpen. Vijf jaar zouden we bij Paul les volgen. Om daarna bij Oliver Koch en Marisa Van Andel les te volgen. Ook bij hen zouden we verschillende jaren les volgen. Na Oliver en Marisa zijn we naar Eindhoven les gaan volgen bij Birkit en Muzaffer. Om tot slot tot op heden bij Sergio Molini en Gisela Graef onze wekelijkse lessen te volgen. 

De tussendoortjes... 

Tussendoor namen we lessen bij Argentijnse koppels. Verschillende waren te gast bij Tangoschool 2 Amigos. Mariano Galeano & Paula RubinClaudia Codega & Esteban MorenoJavier Rodrigues & Geraldine Rojas, of Ismael Ludman & Maria Mondino om de belangrijkse op te noemen. Ook in Buenos Aires, waar we zeven keer naar toe zijn gereisd om te dansen en lessen te volgen, hebben we bij verschillende Maestros aan de lippen gehangen. Jorge FirpoGustavo Naveira of Osky Casas, Zeker het vermelden waard zijn "El Flaco" Daniel Garcia en Pedro Sanchez. Twee krasse zeventigers waarbij we vele uren privĂ© lessen gevold hebben. Beiden dansen ze al van hun twaalfde. Ook de ondertussen overleden, Tete Rusconi mag niet in ons lijstje ontbreken van inspiratiebronnen. De laatste drie behoorden trouwens tot het selectie groepje "Vrienden van Carlos Gavito"!

Onze visie...

We zijn ondertussen een jaar of zestien onderweg. We hebben al een en ander gezien. Meer en meer zijn wij er van overtuigd dat het accent op "sociaal dansen" ligt. Met je partner en de andere danskoppels de dansvloer delen. Samen dansen. In plaats van elkaar te bekampen om elke vierkante meter dansvloer. Mooie simpele stappen in de maat van de muziek. Liever dat dan grote "tangofiguren" die meer op een worstelpartij lijken. Leiden en volgen in plaats van trekken en sleuren. Laat de grote figuren maar aan de podiumdansers...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten